Soundabsorbers

Hoogwaardige soundabsorbers

Rockfon Baffles zijn hoogwaardige soundabsorbers op basis van steenwol met een zeer hoge geluidabsorptie. Hierdoor zijn Rockfon Baffles zeer geschikt voor nagalmbestrijding en geluidsniveaureductie. De baffles zijn leverbaar met een driezijdig (multiflex) of vierzijdig kader. Naast wit, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hygiëne

In hygiënische ruimtes in onder meer de voedings- en levensmiddelenindustrie, in grootkeukens en in de gezondheidszorg moet het plafond regelmatig kunnen worden gereinigd. De plafondpanelen en baffles uit het Hygiëne-assortiment van Rockfon zijn daarom speciaal ontworpen op reinigbaarheid en zijn bovendien waterafstotend (Hydroclean) of waterdicht (Ultraclean). De Hygiëne producten zijn speciaal ontwikkeld voor geavanceerde natte reinigingstechnieken. Het Hygiëne-assortiment bevat plafondpanelen en baffles die dagelijks, wekelijks, maandelijks of halfjaarlijks gereinigd kunnen worden. Zo heeft Rockfon voor elke specifieke reinigingseis een effectieve oplossing.

Vochtbestendigheid en vormvastheid

Rockfon baffles zijn 100% vormvast, zelfs bij een zeer hoge relatieve luchtvochtigheid van >95%. Aangezien bouwvocht geen invloed heeft op de Rockfon baffles kunnen de baffles onder alle temperatuursomstandigheden worden geinstalleerd en is geen acclimatisering van het product, droogstoken van de ruimtes of specifieke vochtregulatie noodzakelijk. Rockfon baffles blijven ook in leegstaande en onverwarmde ruimtes in optimale conditie.

Industriële plafondplaat

De Rockfon Industriële Plafondplaat is samengesteld op basis van steenwol en heeft een volumieke massa van ca. 75 kg/m³. De zelfdragende plafondpanelen zijn aan de zichtzijde en aan de rugzijde afgewerkt met een naturel mineraalvlies. Rockfon Industriële Plafondplaten zijn bij uitstek geschikt voor nagalmbeheersing en akoestisch comfort in alle soorten industriële ruimten (fabriekshallen, werkplaatsen, opslagruimten, etc). Rockfon adviseert bij gebruik van de industriële plafondplaat als thermische isolatie i.v.m. bouwfysische aspecten zoals condensatie of vervuiling, de situatie goed door te rekenen en de nodige voorzieningen te treffen.